Dé plek waar aankomend cybersecurity professionals hun talenten kunnen ontdekken en hun skills kunnen verbeteren door te werken aan concrete cyber security vraagstukken uit het bedrijfsleven.
Het onderwijs vindt plaats binnen het (Techniek Innovatiehuis) ROC Mondriaan. Het leren in de praktijk doen de talenten in een aantrekkelijke leeromgeving op het bedrijventerrein ZKD; aangestuurd vanuit de Cyberwerf gevestigd aan de IJzerwerf 34 te Den Haag.

Door de MBO ICT studenten buiten de school te laten leren ontwikkelen zij zich met praktijkervaring. Tegelijkertijd profileren zij zichzelf de diverse Cyber Security Coaches door te laten zien waar ze goed in zijn. Het is zeer goed mogelijk dat de bedrijven en organisaties waar de Cyber Security Coaches werken de Cyberwerf gaan gebruiken om Cyber Security talenten te spotten.

Doordat de Cyberwerf bij de ondernemers op het bedrijventerrein gevestigd is, ontstaat er een zeer toegankelijk en uniek dienstverleningsconcept. De studenten worden ingezet voor allerlei cyber-gerelateerde deelprojecten. Zo kunnen zij wifi netwerken controleren op signaalsterkte en veiligheid. PC’s en netwerksystemen kunnen gecontroleerd worden op virussen en malware. Websites en sociale netwerken kunnen een beveiligingscheck ondergaan. En indien gewenst kunnen de ondernemers (en hun medewerkers) gewoon binnenlopen bij de Cyberwerf en daar hun ICT probleem neerleggen. Door deze werkzaamheden zullen de studenten MBO ICT echte, bruikbare werkervaring opbouwen en zijn ze zich voorbereiden op het doorstromen naar een HBO opleiding.Cyberwerf SFLOp het bedrijventerrein ZKD zijn ongeveer 400 MKB bedrijven gevestigd. Op dit bedrijventerrein is in 2017 vanuit het Kenniscentrum Integrale Veiligheid een Security Field Lab gestart.
De Cyberwerf is één van de projecten die binnen dit living lab ontwikkeld zijn. Naast de studenten van het MBO bieden we ook plaats aan hbo studenten om o.a. onderzoek te doen naar de resultaten en de effecten van de Cyberwerf als project.