Prio1 Safety en Security is zelfstandig onderzoek van het Security Field Lab naar de mogelijkheden van informatie gestuurde veiligheid op bedrijventerreinen, campussen en (zorg)instellingen. Naast het domein Safety onderzoeken wij of en hoe we bestaande en nieuwe tools op het gebied van (Cyber)Security in onze online omgeving kunnen integreren.

Samen met een aantal premium partners worden in het living lab  verschillende innovaties ontwikkeld op het gebied van sociale, fysieke en digitale beveiliging. Een paar voorbeelden:
Camera’s zijn een handig hulpmiddel om de veiligheid te verbeteren en de kans op het vangen van daders te vergroten. Studenten doen onderzoek naar camerabeheer en -onderhoud, beeldkwaliteit, plaatsing, hoek en hoogte, in combinatie met organisatieprocessen zoals sleutelbeheer in geval van gevaar, beelduitwisseling en nieuwe diensten zoals ‘security as a service’. Ze kijken ook naar de multi-inzetbaarheid van (mobiele) camera’s, door ze te combineren met warmtebeeld-, geur- en geluidssensoren en andere slimme (IoT) sensoren.

In samenwerking met de brandweer bereiden studenten een brandveiligheidschecklist voor bedrijfsgebouwen voor. Dit wordt opgenomen in een app. Ze bieden vervolgens een gratis brandveiligheidsscan en -rapport aan. Door deze informatie te bundelen, ontstaat een uitgebreid beeld van het bedrijvenpark voor de brandweer. Security Field Lab onderzoekt ook of het mogelijk is om tools op het gebied van beveiliging en cyberbeveiliging in de app op te nemen.