Security-Hotspot-2019

Security Hotspot is dé smeltkroes voor innovatieve en educatieve Security trajecten. Kleine teams kunnen o.a. op flexplekken binnen het Security Field Lab hun research doen, experimenteren en ontwikkelen. In het programma Security Hotspot zijn de volgende trajecten gaande:

LED's Go

Goede openbare verlichting vermindert vandalisme, inbraken en diefstallen. Doelstelling van dit project is d.m.v. slimme verlichting tegengaan en voorkomen van (verder) verval, zwerfvuil, onveiligheidsgevoelens en criminele activiteiten op slecht verlichte plaatsen.

LED’s Go zoekt voortdurend naar ‘smart lighting’ waardoor het mogelijk is duurzamer, innovatiever, flexibeler en efficiënter te verlichten en dus te beveiligen. Daarnaast streven we naar het verspreiden van kennis er werkervaring mbt deze technologie.

Sensornetwerk

Een sensornetwerk verzamelt continue data uit de omgeving, daarnaast wordt het systeem gevoed met informatie van gebiedsgebruikers en bewoners. Door het geven van feedback en follow-up zorgt PRIO1 voor het verbeteren het eigenaarschap van deze ‘informanten’.

Een melder van een incident krijgt DIRECT bruikbare handelingsperspectieven van de virtuele meldkamer op basis van alle real time gegevens en input. Hulp en ondersteuning wanneer je het nodig hebt!

Bodycam's

Bodycambeelden live(!) streamen is al een bewezen techniek.
Dit biedt mogelijkheden voor de veiligheid van de drager en van omstanders maar óók voor training en coaching van professionals in het publieke domein. Jonge professionals leren we ‘on the job’ hoe zij bodycam’s bruikbaar en integer kunnen gebruiken in de praktijk. Dit project is de link tussen ontwikkelaars en (toekomstig) gebruikers en de maatschappij. We onderzoeken doorlopend innovaties, gebruikersprotocollen en implicaties voor de omgeving.